kisah benar hati seorang perempuan | Kisah Riss Aziela

kisah benar hati seorang perempuan

assalamualaikum...

kisah benar?? kisah ini berlaku pada kawan baik saya RIRIE AQIELLAH, dimana akhirnya beliau dikecewakan oleh seorang lelaki. Risya sendiri sedia maklum bahawa dia merupakan seorang yang bergitu setia dan memegang janji. Akan tetapi kesetiaan beliau disalah gunakan oleh insan yang bernama lelaki.

Ririe ... 
i know u kuat, kuat menerima segala onak duri,  kamu kuat menempuh halangan yang datang..
tak kan disebabkan lelaki jahanam itu, kamu mahu membuat sesuatu yang luar batas... ingan ririe, u ada kami... kami akan bantu kamu ... dan kamu F***** , kenapa kamu menyakiti hati seorang perempuan yang amat sayangkan kamu.. as u know, dia seorang yang setia, kenapa kamu tipu dia, tidak cukupkah kamu menghancuri hati dia dengan menghadiahkan sesuatu penipuan yang paling besar.. kenapa di mula-mula perkenalan kamu dan ririe kamu tidak memberitahu bahawa kamu sudah berkahwin??
dan semalam kamu menghantar sms pada dia

" abang da kawin rie, dan ada anak satu..abang xsampai hati nak bgtaw..sebb abg syg..rie dtg dkala hti abg ksunyian..abg redha..tp abg skit xberniat nk maenkan hati rie..klu tak abg xkn bgtaw ttg ne.. "

kenapa kamu beri tahu ketika ini???.. sedangkan dia amat mencintai kamu, amat menyanyangi kamu.. kamu memang seorang lelaki yang penipu.. Risya sendiri sangka kamu seorang lelaki yang baik, tetapi ternyata tidak.. kalau Risya jadi Ririe, Risya memang da bunuh kamu F*****... nasib baiklah hati Ririe lembut.. dia seorng yang redha dengan ketentuannya..

F***** , 
saya mahu kamu MINTA MAAF SECARA TERBUKA dengan dia...saya tidak sanggup mendengar dan melihat dia menangis.. kamu harus bertanggungjawab.. pandai juga kamu menyembunyikan status kamu ye, sampai saya dan Ririe tak dapat mengesan permainan kamu..
kepada lelaki-lelaki di luar sana, janganlah kamu bermain perasaan wanita.. kerana sesungguhnya wanita itu sungguh lembut hatinya..

buat Ririe Aqiellah..
ingat pesanan kami.. ( ieka, noly, evan , n risya )
kita kena kuat dan jangan menjadi mangsa lelaki.. tak semua lelaki baik dan tak semua lelaki baik..
perlu menjadi seorng wanita yang kuat.. 
risya tahu Ririe umpama seperti ayat ini..

Seseorang yang sentiasa bergurau senda di hadapanmu ,
Ketahuilah dialah seorang pemurung tatkala sendirian...

Seseorang yang sentiasa menyuntik kata-kata semangat dan perangsang kepadamu ,
Ketahuilah tatkala itu dia sedang menyulam hatinya yang retak seribu...
...
Seseorang yang sentiasa kelihatan kuat di hadapanmu ,
Ketahuilah dialah yang sentiasa mengadu lemah di hadapan Tuhannya....

Seseorang yang ketawanya menceriakan harimu ,
Ketahuilah tatkala itu dia sedang membalut duka di dadanya....

walaupun depan kami, Ririe kuat.. tapi belakang kami...i know u...we love u Ririe.. tak guna menangis disebab kan laki tak guna itu.. =)

p/s : kalau bf Risya buat benda ini.. tahulah nasib kamu 

0 comments:

Post a Comment