GK brunei u-23 viral di Media Sosial



Kali ini Risya akan membahas mengenai salah satu pemain kebangsaan Brunei yang saat ini tengah meningkat naik namanya, dia adalah Haimie Anak Nyaring. Pemain berusia 19 tahun ini bermain sebagai Penjaga Gol, dan saat ini Kwon oh-son selaku jurulatih Tebuan Muda mengaku senang dengan penampilan pemain bernombor 19 itu. Beberapa hari lalu, Haimie menjadi tumpuan di media sosial kerana aksinya menyelamatkan gawang Brunei dari dibolosi oleh pemain Malaysia pada temasya Sukan Sea KL 2017.


Nama Lengkap : Haimie Anak Nyaring
Nama Panggilan : Haimie
Tanggal Lahir : 31 mei 1998
Tempat Lahir : Brunei
Number jersi : 19
Kebangsaaan : Brunei
Posisi : Penjaga Gol

Di media Sosial,rata netizen memuji corak yang ditunjukkan oleh Haimie. Bagi mereka, Haimie patut diberi peluang lagi untuk mewakili Negara Brunei diperingkat yang lebih tinggi. sudah tentu pihak persatuan bola sepak negara brunei kena melakukan sesuatu agar bakat yang ada pada pemain ini tidak disia-siakan begitu saja. Pada usia beliau yang masih muda inilah, beliau harus diberi tunjuk ajar dan diberi pendedahan agar perjalanan Haimie tidak terhenti setakat disini sahaja. Ini merupakan Cap antarabangsa yang ke-6 bagi Haimie anak Nyaring.







ikuti komen-komen netizen yang sempat Risya Shotscreen



insyaallah, kalau diberi peluang, Risya akan interview sendiri beliau.. Selamat maju jaya kepada Haimie Anak Nyaring. 




25 comments:

  1. mix chiness ke riss?

    ReplyDelete
  2. the best GK #teambrunei

    ReplyDelete
  3. #bruneiyakin keeper terbaik

    ReplyDelete
  4. boleh gantikan wardun

    ReplyDelete
  5. TERBAIK KIPA BRUNEI, 👍🏻👍🏻

    ReplyDelete
  6. keeper terbaik masani

    ReplyDelete
  7. terbaik keeper brunei kliah. siuk mlht.

    ReplyDelete
  8. riss, adik hang ke? nak kenal hahaha

    ReplyDelete
  9. banyak lagi dia kena berlatih, tapi untuk pemulaan, good job
    -from malaysia-

    ReplyDelete
  10. tahniah brunei! kerana ada pemain yang berkualiti

    ReplyDelete
  11. xkan maju, kalau dia stay je dekat brunei..dia patut main untuk liga luar.

    ReplyDelete
  12. info yang menarik,saya sukee

    ReplyDelete
  13. tapi keeper semalam lagi handsome :p

    ReplyDelete
  14. keeper ke dua pun okey jugak riss.hihi. handsome pun handsome,cuma yang mamat yang ni macho dia pada muka ala-ala mix je.

    ReplyDelete
  15. yeke? malaysia lagi powerrrrr la

    ReplyDelete
  16. keeper kedua tu pun ok juga iela

    ReplyDelete
  17. entry baru ke kak? werkkkk kim salam syg tau..hahahhhah

    ReplyDelete
  18. nak nombor boleh?

    ReplyDelete
  19. cerita mateen xde ke ila? budak yang ovary pecah tu da ok belum? hahaha

    ReplyDelete
  20. no bad, sebab banyak bolos la ila. baik kau cerita keeper Malaysia je..

    ReplyDelete
  21. prince mateen please!!!!

    ReplyDelete
  22. k.risya, nk number tel prince faiq bley? handsomeee

    ReplyDelete
  23. ni pun viral ke? main pun tah pape...
    #MalaysiaTeam

    ReplyDelete

Adbox