2012 | Kisah Riss Aziela
Assalamualaikum...

Panas..Panas..Panas.. bersama saya Riss dalam Rancangan "saya orang noghori" oppssss ada bakat tak nak jadi seorang HOST.... tapi hari kita nak gosip tentang pelakon yang meningkat naik dalam pesada hiburan kita.. waaaa... bikin panas ni..jom kita terjah artis ini...


kenal tak? tak kenal? 

Riss diberi tahu, Bahawa Shahzril Ahmad menjadi jururawat? kenapa beliau bertukar kerjaya? adakah Beliau muak dengan Dunia Seni Ini? jom kita dapatkan berita ini dari mulut Shahzril Ahmad sendiri...

" Act ini adalah Drama ABANG MISI terbitan Juanridz Production atas arahan Wan Cromox. Teraju utama drama 13 episode ini ialah Syed Ali, Jue Aziz, Rizal Jaafar,Syarifah Syahora, Keena Mentor, Elly Raja Lawak dan saya sendiri.. Dama ini mengisahkan pelajar lelaki yang dipaksa ibunya untuk menjadi seorang nurse. Dalam fikiran dia, nurse sesuai untuk lelaki yang Lembut.. Disana dia mendapat 3 orang lagi kawan lelaki dan tidak lembut.... tetapi pelajar lelaki ini tidak disukai oleh seorang lecturer perempuan yang cukup dikenali as a "ANTI LELAKI". adakah dalam drama itu ada percintaan? Saksikan sendiri nanti di RTM..."

la.....Drama rupanya, Ingatkan Shahzril sudah bertukar kerjaya..apa2 pun Riss ucapkan tahniah kepada Shahzril diatas kerjayaan Drama tersebut... Jom saksikan gambar-gambar yang sempat Riss ambil dari Shahzril..

opsss sebelum itu...ramai yang tanya "Shahzril tak bercinta dengan artis di LUAR Lokasi ke? "
" Perempuan idaman Ril, Ril tak mahu ada kena mengena dengan dunia seni"
opssss... so kepada perempuan di luar sana, janganlah menjadi artis... berjumpe lagi dalam gosip yang panas...byeeee...=p

  

Assalamualaikum

Siapa tidak kenal dengan Shahzril Ahmad,Seorang peserta Hero Remaja dan kini Bergelar Pelakon,model dan mana tahu bakal bergelar penyanyi. Opss..berkenaan dengan mimpi di atas, suka cita nya Riss sendiri tidak tahu mengapa dia boleh menjadi Pocong di dalam mimpi Riss..

Image result for shahzril ahmad pocong

kamu semua bayangkanlah muka sehensem dia tetiba menjadi pocong...kelakar bukan? hihihi.... Riss pun tak  tertahan gelak bila teringat kembali mimpi itu... Riss pun berceritalah dengan Shahzril pasal mimpi dia jadi pocong...
ceritanya begini
" kejadian berlaku di sebuah kampung kerana minyak kereta sudah habis, dalam keadaan gelap ditengah malam, Riss pun dengan berani berjalan kerana ternampak sebuah rumah banglo . setiba di Rumah tersebut, Riss memberi Salam tetapi tiada orang menjawabnya..tetiba sahaja Riss rasa buru roma Riss tegak berdiri.... Riss pun berpusing patah balik ke kereta dan masa itulah pocong yang mirip Shahzril muncul dengan Tiba-tiba..... dan dengan tiba-tiba juga Riss terasa ada orang tampar Riss, Rupanya adik Riss yang tampar Riss suruh Solat Subuh"

tamat cerita itu.. Akibat daripada Itu, Shahzril perli Riss dengan menghantar gambar poconggggggg!!!!!! setiap malam dia akan whatsapp Riss dan hantar gambar2 tersebut.....dan disebabkan itu juga Riss terpaksa tidur buka lampu...nak tengok Shahzril hantar gambar apa? Riss rasa tak payah lah....sebab Riss dah padam gambar2 tersebut.
Shahzril: sory pasal mimpi tersebut ok.....hihihihi
Assalamualaikum...

sebenarnya Riss hendak update blog Riss tentang Iklan Roller Coaster di TV3... akan tetapi Video yang Member Riss hantar kepada Riss hilang akibat daripada virus yang melimpah - limpah didalam laptop Riss... so, Riss tadi belek-belek facebook Dhiya...Riss terjumpa satu video yang dirakam oleh peminat beliau, Thanks sangat-sangat kepada yang merakamnya. Kepada sesiapa yang belum sempat melihat aksi-aksi Dhiya di dalam iklan tersebut, mari kita saksikan bersama...
Terimalah iklan dari Dhiyauddin Ariffin atau lebih dikenali sebagai Dhiya Hero Remaja!!!!! 


sudah melihat? komen anda bila melihat aksi Dhiya? menarik bukan... sememangnya Dhiya amat berbakat dalam bidang seni ini.. Jadi support la beliau...=) 
satu sahaja pesanan Riss untuk Dhiya " bila sudah popular,jangan sombong, ingat Allah dan family...ingat bagaimana kamu bersusah payah melangkah dalam bidang ini...=) "

@DannAriff ( twitter )
dhiyagallery ( instagram )


Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi kerana diberi peluang untuk Riss menulis di dalam blog Riss ini..

Pemain bola, AZMEER YUSOF sah ke Negeri Sembilan pada musim hadapan. Di petik dalam PAGE beliau,
"Saya mengambil keputusan untuk bersama dgn pasukan Negeri Sembilan pada musim depan"
( excited bila dengar Azmeer masuk team Kesayangan Riss ni )
Welcome to STAR of PAROI Azmeer Yusof.
walaupun Azmeer Yusof pernah bermain di team Negeri Sembilan sebagai pemain pinjaman tetapi untuk kali ini beliau mengambil keputusan untuk terus kekal bersama skuad Negeri Sembilan.

Photo

nama: Azmeer b. Yusof
umur: 22 tahun ( 25.05.1990 )
posisi: def kiri
asal: taiping, Perak
mewakili: KL FC ( 2006-2008 )
Perak FC ( 2010-2011 )
Pos Malaysia ( 2012 ) 
N.9 ( KINI )

Riss dan semua Penyokong Negeri Sembilan mengharapkan kehadiran Azmeer Yusof akan menguatkan lagi team Negeri Sembilan pada musim Hadapan. So, Good Luck,Selamat Maju Jaya dan Selamat Datang ke Negeri Adat Pepatih ini....=)
Kehadiran anda memang kami alu-alukan...=) Maaf, tidak sempat nak temubual seperti finallis Hero Remaja sebab Riss buzy dengan Final Exam..

p/s: doakan Riss semasa Casting model dan host nanti...peace....Riss juga mengucapkan tahniah kepada kawan Riss, Najib Muhammad dan Shahzril Ahmad kerana menyinarkan diri dalam bidang lakonan.. dan kepada Cik Alia, Riss bukan nak Femeskan diri Riss dengan berkawan dengan Model, Artis, Hero Remaja, Pelakon tetapi mereka ialah kawan Baik Riss...maaflah kalau Riss selalu update status atau tweet dengan mereka..nampak macam ambil kesempatan tapi mereka kawan saya.=)



Assalamualaikum...
ada diantara kamu yang sedang mencari-cari photoghaper?
ya! Risya sarankan kamu semua mengambil PhotoCuns Photography
kenapa?
hal ini demikian kerana PhotoCun's Photography telah mengadakan pakej yang cukup-cukup
menarik,tertarik dan yang penting murah dan murah...

senarai pakej:

Pakej Beginner - [ Nikah + Sanding ] :-

1. 1 Album Gambar [ 120 Keping Saiz 4R ]
2. 1 Gambar + Bingkai Kayu [ 11R ]
3. 1 DVD [ Salinan Gambar + Editing ]
4.Unlimited Photoshoot
5. Outdoor [ Hari Majlis Berlangsung ]
6. Seorang Jurugambar Professional
Pakej Amatuer - [ Nikah + Sanding + Berinai ] :-

1. 1 Photo Book 10in x 12in [ 20 m/s ]
2. 1 Gambar + Bingkai Kayu [ 16in x 24in ]
3. 1 Album Gambar [120 Keping Saiz 4R & 2 Keping Saiz 8R ]
4. 1 DVD [ Salinan Gambar + Editing ]
5. 1 Mockup DVD Cover
6. Unlimited Photoshoot
7. Outdoor [ Hari Majlis Berlangsung ]
8. 2 Orang Jurugambar Professional
9. Percuma 1 Beg
10. Percuma 2 Helai Baju PhotoCun's Photography [ Free Size ]
Pakej Semi Professional - [ Nikah + Sanding + Berinai ] :-
1. 1 Custom Album 12in x 12in [ 20 m/s ]
2. 1 Gambar + Bingkai Kayu [ 16in x 24in ]
3. 1 Album Gambar [120 Keping Saiz 4R & 3 Keping Saiz 8R ]
4. 1 DVD [ Salinan Gambar + Editing ]
5. 1 Mockup DVD Cover
6. Unlimited Photoshoot
7. Outdoor [ Hari Majlis Berlangsung ]
8. 2 Orang Jurugambar Professional
9. 1 DVD Slide Video + Song [ Duration 5 Minutes ]
10. Percuma 1 Beg
11. Percuma 2 Helai Baju PhotoCun's Photography [ Free Size ]
Pakej Professional - [ Nikah + Sanding + Berinai ( pihak lelaki & perempuan ) ]:-
1. 2 Custom Album 12in x 12in [ 20 m/s ]
2. 2 Gambar + Bingkai Kayu [ 16in x 24in ]
3. 2 Album Gambar [120 Keping Saiz 4R & 3 Keping Saiz 8R ]
4. 2 DVD [ Salinan Gambar + Editing ]
5. 2 Mockup DVD Cover
6. Unlimited Photoshoot
7. Outdoor [ Hari Majlis Berlangsung ]
8. 2 Orang Jurugambar Professional
9. 2 DVD Slide Video + Song [ Duration 5 Minutes ]
10. Percuma 2 Beg
11. Percuma 2 Helai Baju PhotoCun's Photography [ Free Size ]
bayaran Tempahan - Rm200.00
Semasa Majlis – 80% dari Harga Pakej
Baki Bayaran – Semasa Penyerahan Bahan Gambar
Photo Photo Photo Photo
Photo
see....picture-picture dia amat bersesuaian dengan bayaran yang dikenakan..=)
jika ada sebarang pertanyaan sila hubung  012-753 4454 ( muhammad Agus Jamat )
Assalamualaikum..
Bersyukur ke hadrad Illahi, Risya masih diberi peluang lagi untuk hidup diatas bumi yang bertuah ini. Terima kasih Ya Allah!!! 

Image result for hero remaja fattah amin

Alhamdulillah, Hero Remaja telah melaburkan tirai pada 22 september 2012, di Dewan MCA, Kuala Lumpur. Tahniah kepada semua Top 22 Hero Remaja 2011/2012. Akan tetapi adat pertandingan mesti ada menang dan kalah, tidak terkecuali dalam Hero Remaja.
Abdul Fattah mohd Amin ( fattah amin ) berjaya merangkul Gelaran Hero Remaja pada edisi kali ini. Beliau telah memenangi RM 5,000 dan sebuah motosikal Naza 650z. Mohd Syafiq Syamim Abdul Razak ( Syafiq kyle ) pula memenangi tempat kedua dan Mohd Shahrul Ridzwan Hashim ( Syarul Ridzwan ) memenangi tempat ketiga dalam pertandingan Hero Remaja pada kali ini.
Selain itu, Hero Macho disandang oleh anak kelahiran Seremban, Nazrief Nazri dan Hero Favorite disandang oleh Azfar ... Risya ucapkan tahniah kepada semua para pemenang dan kepada yang tidak bernasib baik, kamu adalah terbaik.. Diminta kamu semua bergiat aktif dalam dunia seni ini dan tingkatkan pretasi dan kurang kontrolversi.. ( macam salah eja je )

 
FIRST PLACE
Abdul Fattah

Image result for hero remaja syafiq kyle
SECOND PLACE
Syafiq Syamim

Image result for syarul ridzwan hero remaja
THIRD PLACE
Shahrul Ridzwan

Image result for Nazrief Nazri hero remaja

Image result for azfar hero remaja
HERO MACHO DAN FAVORITE
Nazrief Nazri dan Azfar
Image result for azfar hero remaja

All the TOP 22... =) you are the best...

Risya harap lepas da jadi Artis tolong jangan sombong.. Risya mahu kamu semua jadi seperti sekarang..yang sentiasa melayan pelbagai karenah fans kamu.. so, good luck n all the best to all... =)
Ery Ma'arof

salam 1 malaysia.. disini Risya begitu gembira kerana dapat menemu ramah jejaka handsome dan macho ini siapa lagi kalau bukan Daing Zairi bin Ma'arof atau lebih dikenali sebagai Ery Ma'arof. beliau merupakan anak ke 12 dari 14 orang adik beradik ini berasal dari Ayer Hitam, Batu Pahat.
 Jejaka yang lahir pada 8 oktober 1984 ini merupakan seorang pendatang baru dalam arena industri tanah air ini.. Antara lagu-lagu beliau ialah melukis awan dan terpaut.
Jom ikuti perjalan ERY dalam menempuhi onak duri dalam persada hiburan muzik tanah air.

Bagaimanakah anda boleh berkecimpung dalam dunia seni ini?

Ery aktif menyanyi sejak berumur 11 tahun…sbenarnya dah lama nak nak menjadi penyanyi tetapi keluarga suruh belajar dulu sehinggalah ery habis belajar di UKM….minat yg mendalam menyebabkan ery bertekad untuk melahirkan single album…

Siapakah yang mula2 membawa anda kedunia seni?

Ery diperkenalkan kepada Saari Amri oleh kawan ery dan Alhamdulillah selepas mendengar demo dr Ery, abg Saari bersetuju untuk menghasilkan satu lagu nyanyian Ery dan akhirnya terhasillah lagu Astaghfirullah Al Azim dan Tak Takut….dr sinilah bermulanya karier ery sbg penyanyi…

Adakah single pertama anda mendapat sambutan dan diterima masyarakat?

Alhamdulillah lagu Astaghfirullah Al Azim mendapat sambutan yang sebaiknya dr semua peminat muzik tempatan..Lagu berkonsepkan ketuhanan ini telah pun dilancarkan pada 13 Ogos 2011 semasa bulan Ramadhan yg lepas…

Pernah menyertai mana-mana pertandingan nyanyian?

Banyak pertandingan yang ery sertai sebelum ery menceburi industry ini..Antaranya Sinaran Rakan Muda, Metro idol, Bintang UKM dan banyak lagi.

Harapan anda di dalam industry hiburan ini?

Ery berharap kehadiran Ery diterima oleh semua dan sokongan semua amat ery harapkan untuk ery terus bertapak dalam industry ini…Azam ery untuk tahun 2013 ialah ery akan mencipta lagu untuk diri sendiri dan kepada sesiapa penyanyi yg memelukan lagu baru…

begitulah temu bual ringkas diantara Risya dan Ery.. kepada sesiapa yang masih belum dengarkan lagu Ery, dengarkanlah di SINI!!!
l
l
l
l
V

melukis awan

terpaut

astaghfirullah al azim

p/s: tengah edit picture Risya dengan player, jika tidak ada arah melintang Risya update minggu nie..=)
Assalamualaikum..
pernah kamu Akira Shukri? Tak pernah?

Akira Shukri
woooo...hensemkan....nak kenalll!!! Errr ( gatal tak habis Risya kan )

cer korang kamu dengar lagu nie hasil ciptaan dia....



verse1 :
kau ukir padaku senyuman hai manisnya
kau renung mataku rasa luar biasa
bagiku dirimu adalah segalanya
bagimu diriku hanya teman biasa

chorus :
mungkinkah engkau kan menyedari yang ku cinta
you are my crush masih rahsia
ingin ku ucapkan iloveyou kepadamu
tapi, tak termampu

verse2 :
senyummu dan ketawa buatku tergoda
hatiku takkan berubah hanya dirimu saja
bagiku dirimu kurnian terindah
bagimu diriku bercinta takkan pernah

 RAP :
tiap kali berjumpa
hati terasa ada cinta
namun tak mampu luahkannya
lidah kelu tak terkata
kiniku tertanya tanya
sudahkah engkau berpunya
jika masih tiada siapa
inginku mulakan langkah
bilaku ingin bicara kata tak mampu terluah
kerana pesonamu membuat ku merasa
sebuah cinta dan harapan
penuh dengan oh cabaran
tidak mudahku mengalah
terus cari cuba curi cinta dihati untuk dihati

sangat best kan...first time Akira shukri hanta link dekat Twitter Risya..



Risya terus buka link tue..pernantian Risya tak sia2 pabila lagu tu mendapat tempat dihati Risya..
Risya hope sangat-sangat Risya boleh temubual Akira Shukri.... i hope....and boleh berduet dengan dia... auuuu ( opss asal Risya gedik hari ini and BM tunggang terbalik nie )
okey lah... byeeee...dengar taw lagu Risya tue..eeee silap lagu Akira Shukri and Hez Hazmi...

p/s: Risya tidak boleh pergi Final Pencarian Hero Remaja... if ada sesiapa mahu tiket free dari Risya.. PM Risya di FB or Twitter...and Risya minta maaf kepada Dhiya Hero Remaja, Risya tak dapat pergi, coz ada exam...thankz to Dhiya coz promote blog Risya...=) buat yang terbaik k...Insyaallah ada masa kita akan berjumpa lagi..=)

Assalamualaikum..

Shahzril Ahmad? who? tak pernah kenal pun.. mungkin itu yang berada di fikiran kamu semua.. Bagi yang mengikuti rapat Pencarian Hero Remaja 2011/2012 mesti nama ini tidak asing lagi. Ikuti temubual Risya dengan seorang insan yang sedang meningkat naik dalam industri seni tanah air kita.

Beliau ialah Shahzril Ahmad, anak kepada Encik Ahmad dan Pn Zabidah yang dilahirkan di bumi Hang Tuah. Dilahirkan pada April 29, 1989 dan merupakan anak bongsu daripada 6 orang adik beradik.Beliau juga merupakan pemegang ijazah sarjana muda pentadbiran korpat.
Mahu apa lagi...jom kenali Beliau dengan lebil lanjut...

Siapakah yang membawa Shahzril di dalam bidang seni ini?

bermulanya dari seorang kenalan iaitu merupakan seorang wartawan yang juga bekas staff REMAJA.Beliau telah melihat saya di Facebook dan dapat melihat bakat yang ada pada saya melalui rupa saya dan juga personaliti saya.Beliau juga yang membawa saya menceburi bidang modelling dan telah terpilih untuk menghiasi ruangan personaliti pilihan.

Bagaimana Shahzril terbuka hati untuk menyertai HR?

Beliau telah suggest saya untuk sertai HR dan Alhamdulillah, REzeki berpihak kepada saya. Saya telah dipanggil untuk ke casting HR top 80.Before casting itu,saya telah diberi peluang untuk photoshoot bersama-sama dengan remaja under Remaja Pilihan.Jadi disitulah saya mula dikenali ramai. Akan tetapi, Rezeki saya dalam HR tidak lama, hal ini demikian kerana saya gagal untuk ke Top 25.

Kenangan Di dalam HR?

Ini merupakan kenangan yang saya tidak dapat lupakan. Semasa Casting, saya merupakan Peserta HR yang paling lambat datang kerana mengalami masalah teknikal. Setiba sahaja saya sampai di dewan, Saya terdengar tepukan yang gemuruh dari HR yang lain. Ya ALLAH, malu yang teramat. Hanya Tuhan sahaja mengetahui perasan saya ketika itu.

Tujuan Shahzril menyertai HR?

semua orang ada tujuan, dan of cause la saya juga mempunyai aim sendiri. tujuan saya ialah menjadi HR sebagai platform saya untuk mejadi seorang pelakon seperti Fizzo dan Kamal Adli.

Hala Tuju selepas tersingkir dari top 25?

selepas tidak terpilih ke peringkat seterusnya,saya kuatkan semangat dan menanam tekad tanpa HR, saya boleh juga meneruskan penglibatan saya dalam dunia seni ini. Alhamdulillah, sehingga sekarang ada sahaja job yang saya perolehi dan sekarang saya berpeluang berlakon di bawah arahan shuhaimi lua.

Ucapan akhir untuk peminat yang sehingga sekarang still support Shahzril?

Ada ke peminat saya yer? hihihii..... But im always thankfull to those people yang tidak putus-putus bagi semangat dan support saya. Saya juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada abang Oda, abang Shuhaimi lua dan Yus yang terus bagi saya peluang untuk melibatkan diri dalam dunia seni ini. thankz to them.

begitulah secara ringkasnya, temubual diantara bekas HR ini. Risya harap kamu semua still support him walaupun beliau tidak menjadi finalis pencarian Hero Remaja 2011/2012.. kata akhir dari Risya, jom usha picture Shahzril Ahmad.... =)

   
Assalamualaikum.....
Risya jalan sana sini..tetiba ternampak pula banner nie..see
l
l
l
l
v
duit raya Rm100..fuyoooooooo

klik here
pastu dia juga suruh taruk banner ini...
l
l
l
l
v


"Saya paling layak memenangi duit raya ini kerana saya merupakan seorang pelajar dari uitm dan sedikit sebanyak saya boleh mengunakan duit ini untuk membeli buku dan seumpanya. =) jadi pilihlah saya untuk memenangi contest ini..:)


Assalamualaikum..
kamu semua jangan jelez tau when u see tajuk diatas..hihihihi..as u know, Risya memang peminat Dhiya.So risya meminta izin dari my friend, Dhiya untuk menulis about him.akhirnya, dia setuju dan memberi keizinan kepada Risya untuk menulis tentang Dhiya.

Seperti mana kita tahu ,Hero remaja ramai mengeluarkan ramai artis/model popular like kamal adli.. Hari ini Risya mahu kamu semua mengenali seorang lagi bakal pemenang Hero Remaja 2011/2012.

Bermulalah satu ceritera bukan dongeng tetapi realiti maya. Satu impian penuh keyakinan serta keazaman yang kukuh penuh makna, impian satu yang pasti akan menjadi kenyataan INSYAALLAH. Karya ini adalah tentang pengalaman pahit manis Sang Arjuna menyertai Pencarian Hero Remaja 2011/2012 dan impian serta tanggungjawab yang harus dipikul dan digalas bagi Sang Arjuna mencari erti kehidupan disamping membawa impian menjadi sumber inspirasi agar dapat membawa kejayaan dekat kedalam kehidupan setiap insan yang mendambakan kejayaan sepertinya.
Sang Arjuna yang dimaksudkan disini ialah Dhiya hasil perkhawinan Mohamad Ariffin Azoeddien dan Norlailee Husin. Putera kecil ini pertama kali membuka mata di Kuala Lumpur membesar di Kuantan dan Kuala Lumpur.

jom ikuti temuramah antara Risya Dan Dhiya.

Bagaimana Dhiya boleh terpanggil untuk menyertai Hero Remaja?
Pertama kali melihat borang HR, hati berdebar-debar,inilah salah satu cara untuk dhiya mencapai impian yang sudah membuak-buak dahagakan kejayaan setelah sekian lama. Jadi Dhiya pun mengambil keputusan untuk mencuba nasib di dalam Pencarian Hero Remaja 2011/2012.dengan berkat doa dan semangat yang diberikan daripada keluarga dan rakan-rakan Dhiya mengambil keputusan untuk mengisi dan menghantar borang penyertaan ini.

Bila Kali pertama Dhiya dipanggil untuk ditemu duga oleh pihak Remaja?
Alhamdulillah syukur kehadrat ilahi atas berkat doa panggilan telefon yang membawa sejuta impian telah pun datang mengunjungi telefon bimbit Dhiya. Panggilan yang diterima telah memberi khabar gembira dimana Dhiya telah dipanggil untuk menghadiri Sesi Ujibakat Top 80 Pencarian Hero Remaja 2011/2012 bertarikh 5 Januari 2012. Setelah selesai sesi pendaftaran Dhiya telah menjadi peserta ke 9 untuk masuk ke dalam auditorium ujibakat yang bakal mengubah nasib dan membawa Dhiya semakin dekat dengan impiannya. dan sekali Dhiya bersyukur kerana terpilih sebagai Top 25 peserta Pencarian Hero Remaja.

Peserta pertama yang Dhiya kenal dalam HR?
Peserta Hero pertama yang dikenali oleh Dhiya adalan Ben Amir ini kerana dia pernah menjadi rakan persekolahan suatu ketika dahulu.

Task pertama yang Dhiya lakukan dalam HR?
Aktiviti pertama kami adalah sesi perkenalan dan task pertama adalah sesi pengambaran bertemakan 80an.

Tujuan Dhiya masuk HR?
tujuan Dhiya masuk HR adalah untuk menjadi sumber inspirasi dan contoh kepada anak muda diluar sana,dan ingin mereka teruskan berusaha walaupun mempunyai segala masalah kehidupan, mereka harus ingat untuk menghargai masa dan teruskan berusaha sampai berjaya. InsyaAllah suatu hari nanti Dhiya akan mencapai cita-cita Dhiya dan dapat melihat dan merasa kejayaan bersama golongan generasi muda yang sama hebatnya. Harapan agar dapat mencungkil bakat dan menjadi Duta kepada golongan Generasi Y.

Antara aktiviti yang pernah Dhiya lakukan dan paling menyentuh perasaan Dhiya?
Aktiviti Program Hero Remaja kedua menyentuh hati dan berasa teramat gembira disebabkan kami dapat membantu menceriakan anak-anak yatim di Rumah Kasih Harmoni. Setibanya kami disana,adik-adik kecil penghuni rumah ini telah memberikan persembahan yang sangat comel dan menakjubkan. Dhiya sangat gembira kerana dapat bekerjasama dan meluangkan masa untuk adik-adik yang comel itu. Kami telah ditugaskan untuk bergotong royong untuk mengecat Rumah Kasih Harmoni tersebut.

Kenangan yang paling best?
Kenangan terindah adalah ketika kami semua berkumpul untuk perjumpaan ketiga bertemakan “Into the wild”. Kami harus menjalani aktiviti-aktivit mencabar dan menguji kreativiti peserta sebagai contoh adalah “Skytrex,Paintball,Persembahan berdasarkan lagu,Persembahan Nyanyian Solo,Memanah dan Memanjat dinding yang lebih dikenali sebagai Rock Climbing ”. Aktiviti di Taman Pertanian Malaysia memberikan impak terhadap diri Dhiya, ini adalah kerana keadaan Dhiya yang tidak sihat untuk menjalani aktiviti. Disebab sokongon dan dorongan daripada keluarga, peserta hero,team remaja dan team karangkraf telah membuatkan Dhiya tetap gagah melaksanakan tugas dan memberikan kerjasama yang lebih kukuh dan utuh.

Harapan Dhiya dalam pertandingan HR ini?
Dhiya berharap dalam pertandingan ini Dhiya dapat mencungkil dan mencabar diri sendiri agar dapat melonjak ke tahap yang lebih tinggi disamping itu dapat jugalah membantu para remaja diluar sana dengan menjadi Duta,Sumber inspirasi serta Ikon kepada generasi muda sekarang ini.Sokongan dan dorongan daripada pelbagai pihak amatlah memberangsangkan ini adalah kerana mereka mempunyai satu niat dan visi yang sama agar dapat melihat Dhiya menjadi seorang yang berjaya disamping menjadi ikon kepada remaja diluar sana agar dapat memotivasikan diri mereka dengan melihat kejayaan yang dikecapi Dhiya kelak insyaallah. “i saw i came i conquer “ ini adalah salah satu ayat membina yang dapat menaikkan semangat Dhiya agar buat yang terbaik kerana jika suatu masa dahulu seorang lelaki seperti Julius Ceasar dapat menakluk sebahagian dunia maka Dhiya percaya kita sebagai manusia haruslah berusaha keras sampai berjaya.

Kata-kata akhir Dhiya untuk semua yang support Dhiya?
Salam terakhir dari Dhiya, SAKSIKAN DHIYA DI PENTAS FINAL PENCARIAN HERO REMAJA 2011/2012          
Assalamualaikum Salam 1 Malaysia.


jom kita tengok dan intai picture-picture yang sempat Dhiya postkan dekat Risya..( dont be jeles yer )

      
Photo: Finalis Hero Remaja 2011/2012 di Studio Suria FM

Assalamualaikum..


EDISI TERHAD...

HARGA

RM 30 sehelai + RM6 (postage)

WARNA
  • RED + WHITE
  • LIME GREEN + WHITE
  • ORANGE + WHITE
  • BLACK + GREY
SIZE

S,M,L,XL,2XL.
Rujuk  'SIZE CHART' untuk maklumat lanjut



TARIKH AKHIR TEMPAHAN
Batch 1 - 15 JULAI 2012 (11:59pm)

CARA TEMPAHAN
Cara-cara tempahan :-

** SILA TAG NAMA ANDA PADA GAMBAR **

1. Deposit RM 10 atau nak bayar full pun boleh.
2. Selepas 3 hari nama anda dimasukkan, jika tiada sebarang deposit maka secara automatik nama anda akan di   keluarkan.
4. Cara pembayaran disini -> Boleh PM saya atau SMS UNTUK no ACC MAYBANK
5. Tempahan bermula dari sekarang 01 JULAI 2012 - 15 JULAI 2012.

PROMOSI PENGENALAN!!!
Sempena pengenalan page "PhotoCun Photographer" ini, 5 orang yang membuat tempahan awal untuk perkhidmatan jurugambar akan mendapat promosi hebat ini.

Segala majlis akan diuruskan dengan sempurna dari awal hingga akhirnya tanpa banyak bicara.

Pakej
1. 1 set custom album - saiz 10'x12', 20 m/s
2. 1 set sticky album - saiz 4R, 118 pcs & saiz 8R, 2 pcs
3. 1 set gambar frame - saiz 16'x24'
4. 1 keping DVD - softcopy gambar

*5 tempahan awal akan diberi diskaun dengan harga RM1100 sahaja!!!

*Pakej ini sesuai untuk bakal pengantin seluruh Malaysia. PhotoCun Photographer juga menerima tempahan untuk lain-lain majlis.

**Tambahan bayaran akan dikenakan jika tempahan luar dari kawasan KL.

jika berminat boleh menghubungi 

----> 012-753 4454 ( en agus jamat ) 
-----> email are_gus88@yahoo.com

contoh picture boleh tengok di 



Setelah Malaysia mendahului Singapura dengan jaringan 2-0, hasil jaringan AZZAMUDDIN AKIL dan SHAFIQ RAHIM, akhirnya Malaysia dikejutkan dengan KEPUTUSAN REFF HG YANG #$%^... tindakkan Reff tersebut telah mengundang kemarahan penyokong-penyokong setia Harimau Malaya. Lebih malang lagi, apabila KFC @ apex telah berjaya menangkap bola tersebut, REFF #$%^ telah menghadiahkan tendangan percuma aka free kick di dalam kotak penalti.

Hanya berkata YES , bolehkah sewenang-wenangnya REFF@#$% memberi sepakan percuma? bertauliahkah REFF tersebut?

aidil mengatakan 'YES' dengan gembira apabila apex dapat menyelamatkan penalti. Kemudian Aidil diberi kad kuning dan sepakan percuma. #k rajagopal


‎== FIFA Rules and Legislation Number 69 ==

An indirect freekick can be awarded after a penalty is awarded especially after the penalty is saved, but

 ONLY if the referee is paid a certain high amount of Money by the losing team. 

The rule is only applicable in a few undeveloped countries such as Singapore, Singapore, Singapore,

 Singapore and the most important one, Singapore. 

# Say " YES " to Singapore!

di Jalan Besar..mcm sedia maklum..reff mejadi hero utk Singapore sebentar tadi..sila lah bagi rating yang paling teruk utk reff tersebut di laman web pengadil2 fifa..and one more time at SSA. ~ultras n9~

#jangan berkata 'YES'

#sekadar gambar

kamu mesti ada teman wanita...teman wanita kamu kuat merajuk tak? kamu pujuk tak dia? wanita begitu senonim dengan perasan merajuk, tapi ada juga wanita yang tidak menunjukkan sifat merajuk itu kepada teman lelakinya. Jika kes yang kuat merajuk ini, lelaki mestilah bertimbang rasa kerana itu memang sifat semula jadi wanita. Bukan mereka sengaja nak merajukkan diri tetapi merajuk itu sudah sebati dengan wanita.

tapi ramai lelaki yang mengambil sambil lewa dengan keadaan ini. ada juga ingin memikat balik hati Teman Wanitanya dengan hadiah. Bagi Risya sendiri, Memberi hadiah bukanlah satu jalan yang terbaik, kerana tidak semua Wanita MATERIALISTIC ... mereka hanya mahu perhartian dari Teman Lekakinya. INGAT, tidak semua wanita inginkan hadiah.

Wanita ingin dimanjakan, tapi jangan manja yang berlebihan yer.... Mereka ingin kamu memujuk dan memberikan sepenuh perhatian kepadanya. Wanita juga tidak suka pabila DIA merajuk, ANDA pun merajuk balik..

kalau Teman WAnita anda jauh dari anda, call lah dia dan cakap lemah lembut dan kalau boleh nyanyikan lagu untuk DIA walaupun suara anda tidak sehebat JAMAL ABDILLAH.. jika wanita itu masih lagi merajuk, gunakan otak anda yang hebat itu, untuk menghantar SMS dan mengarang kata-kata romantik.. Jika tidak berjalan juga anda buatlah VIDEO yang boleh mencairkan dan melembutkan kembali hati mereka.

pujuklah Teman Wanita anda dan hargailah mereka... =)

#nak tahu tips untuk memujuk hati lelaki yang sedang marah?? nantikan dalam episode akan datang
assalammualaikum..

Pada sesiapa yang nak buat jersy Team Bola , futsal or seangkatan denganya. Offer dibuka selama sebulan sahaja sebelum harga dinaikan. Terima kasih :)
SiZE : S | M | L | 

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan sila isikan borang dihttp://www.facebook.com/tempahbajuonline ataupun boleh emailkan kepadai cinoscaraku@gmail.com atau fazilah_lala92@yahoo.com Boleh juga berhubung terus di talian 019-3349593 ( SOFFI ) or 0176274922 ( iela )


kepada penyokong setia negeri sembilan..
jangan lupa beli yer..

- RM 40 SIAP POSLAJU tambah RM5 ( Jimat RM1 )
Jenis kain - JERSEY
SiZE : S | M | L |
JGN TNYE SIZE LAIN>>INI SHJ YANG ADA
1. Deposit RM 10 atau nak bayar full pun boleh.
3. Selepas 3 hari nama anda dimasukkan, jika tiada sebarang deposit maka secara automatik nama anda akan di keluarkan.
4. Cara pembayaran disini -> Boleh PM saya atau SMS no 0176274922
5. Tempahan bermula dari sekarang 19 Mei 2012 - 27 Mei 2012.
6. Sebarang perubahan SIZE boleh ditukar sebelum 27 Mei 2012

Bila siap baju nie ???

++ Selapas tarikh tempahan ditutup pada 27 Mei 2012, baju ini akan mula dicetak dan segala penukaran size dan jenis baju tidak akan dilayan. Penghantaran akan dibuat secara berperingkat dalam masa seminggu dari tarikh tutup.

Penghantaran ???

++ Penghantaran hanya menggunakan Pos laju sahaja

selain itu, kami juga akan mencetak

baju EURO 2012 yang ada size :

* Gambar mungkin ESOK atau LUSA

1. Holland Home (Oren) - S, M, XL semua ada
2. Portugal Home (Merah Hati) - S, M, XL semua ada
3. Portugal Away (Putih) - S, M, XL semua ada
4. Spain Home (Merah) - S, M, XL semua ada
5. Spain Away (Biru) - S, M, XL semua ada
6. Italy Home (Biru) - S, M, XL semua ada
7. Italy Away (Putih) - S, M, XL semua ada
8. England Home (Putih) - S, M, XL semua ada
9. England Away (Biru) - S, M, XL semua ada
10. Ukraine Kuning - S, M, XL semua ada
11. Perancis Away (Putih) - S, M, XL semua ada
12. Germany Home (Putih) - S, M, XL semua ada
13. Germany Away (Hijau) - S, M, XL semua ada
14. Poland Away (Merah) - S, M, XL semua ada
15. Poland Home (Putih) - S, M, XL semua ada